Blomdahl piercing  med pistol

Piercing Blomdahl eller frihand

Öronpiercing


 För tillfället utför vi bara Blomdahl öronpiercing med pistol

Viktigt! Innan du bokar tid så läs våra skötselråd noga: Läs skötselråd

Blomdahls pistolsystem med sterila engångskassetter

Besök gärna Blomdahl för mer information om piercing med pistol.

Läs vår Policy & åldersgräns

Information kring piercing
Socialstyrelsen rekommenderar att piercing inte bör göras på barn under 18 år utan föräldrars medgivande så därför kräver vi målsmans närvaro eller skriftlig fullmakt för alla under 18 år. För att få en piercing skall du ta med giltig fotolegitimation t.ex. ID-kort, Körkort eller pass. Är man under 18 år skall förälder/målman vara med på på plats och både den minderåriga och målsman uppvisa giltig fotolegitimation.

 

Skötselråd av piercing

Läs detta noga. Ett nytaget hål är ett litet sår och måste skötas på rätt sätt under läkningsperioden för att det inte skall blir infekterat.

Din trygghet
Vi rengör behandlingsområdet med spritservetter (70% isopropanol)) före håltagning och använder sterila engångsnålar samt handskar för engångsbruk. Våra smycken är av plast eller titan.

Ditt ansvar
Det är mycket viktigt att du/målsman tar ansvar för rengöringen efter håltagning samt är införstådd med infektionsriskerna.

Håll rent och torrt
Rengör din piercing en gång om dagen med tvål och vatten, eventuellt med bakteriedödande tvål eller rengöringsservetter från Blomdahl. Torka torrt med tops eller liknade eller låt den lufttorka. Tvätta alltid händerna innan du rör piercingen och pilla eller snurra inte på smycket i onödan, det stör läkningsprocessen. Offentliga badhus, klorvatten och bastu bör under de första veckorna undvikas och smink, smutsiga kläder m.m. som kommer i kontakt med piercingen kan också medföra infektioner. Under det första året är den nya huden i hålet skör och skadas lätt när du byter smycken så använd bara sterila och nickelfria smycken så minskar risken för infektioner.

Åtgärd vid infektion :
Vid lätt infektion rengör med koksaltlösning (Desivon) och avsluta med en bakteriedödande salva. Finns att köpa på Apoteket, hjälper det inte inom ett par dagar så måste du ta ut piercingen och låta såret läka.