Tatueringsborttagning

Tatueringsborttagning, Beautech laserklinik Sundbyberg

Ta bort din tatuering


Tatueringsborttagning eller bleka din tatuering inför en cover up

Du har säkert en mängd frågor kring vår tatueringsborttagnings och laserteknik, så därför erbjuder vi kostnadsfri konsultation kring laserbehandlingar.  Vi använder en Q-switchad Nd:YAG-laser vilket är den mest använda laser för blekning av tatueringar, det är i princip omöjligt att ge en förutsägelse hur behandlingen kommer att gå så därför rekommenderar vi alltid en testbehandling på ett litet område innan du bestämmer dig för en större behandling. Svaret syns inom ett par veckor och det är då lättare att göra en bedömning hur din kropp kommer att reagera på behandlingen. Personalen är medicinsk utbildade samt certifierade laserterapeuter. Ett bra resultat med laser bygger på kunskap om kroppen och en effektiv maskin, så välj en salong som är kunnig inom all laser teknik.

Men läs gärna mera om laser på www.tabortmedlaser.se innan du bokar din konsultation.

Tatueringsborttagning är är helt smärtfritt

Mera information om tatueringsborttagning hittar du på filmen, vill du se bilder så gå till vår Facebook sida

Hur många laserbehandlingar brukas behövas?

Totalt antal nödvändiga behandlingar beror på flera faktorer. Antal färger i tatueringen, när den gjordes och hur djupt den sitter samt om man behandlar intensivt eller försiktigt. Du får snabbare och bättre resultat om tatueringen inte sitter så djupt, en del har hemgjorda tatueringar med olika djup i samma tatuering.  En 20 år gammal tatuering har blekts och färgpigmenten har med åren blivit ytligare vilket underlättar blekningen. Men tyvärr så finns det inga enkla svar när det gäller tatueringsborttagning. En uppskattning på antaletlaser behandlingar kan ges efter provbehandling.

Hur ofta kan man behandla?

Tatueringsborttagning är en lång process, laserbehandlingarna sker med 5 till 8 veckors mellanrum. Detta på grund av att kroppen behöver läka den tillfogade brännskadan och även för att kroppen behöver tid att transportera bort det pigment som ödelagts vid behandling. Detta tidsintervall kan inte påskyndas. Generellt behövs fyra till åtta behandlingar.

Risk för ärrbildning

Efter laserblekningen kan man få sårskorpor på det behandlade området, men låt bli att pilla bort dessa och klia inte innan det är helt läkt då detta kan ge ärrbildning.  Håll rent, tvätta med mild tvål och undvik smink på det behandlade området. Ta det lugnt med solen och låt bli att bada i bastu eller i klorerat vatten de första dygnen. Tänk på detta, för då minskar risken vid tatueringsborttagning.

Slutresultat

Resultatet varierar från person till person och samma person kan få olika resultat på olika kroppsdelar.
I lyckade fall försvinner tatueringen helt men hos en del finns svaga skuggor av pigment kvar.
Någon garanti för helt försvunnen tatuering kan och ska aldrig ges.

Laserbehandlingar mot Munsår, Herpes Simplex

Herpes Simples infektion, munsår eller vart ditt sår än sitter så är det jobbigt och det kan ta lång tid innan såret läkt. Det finns numera hjälpmedel som hjälper kroppen att förebygga utbrott och stoppa det. Lågeffektlaser är en laser som inte bränner eller skär utan påverkar cellerna på ett mildare sätt, vid behandling med medicinsk laser startas en process i kroppen som kallas biostimulering vilket kortfattat kan beskrivas som en snabbstart av kroppens egna läkeprocesser. Om laserbehandlingen sätts in direkt vid första symptomen av Herpes Simplex, så kan ett Herpes utbrott stoppas och om blåsorna behandlas varje gång de uppstår, kommer herpes attackerna att komma med allt längre intervall. Laser har använts vid behandling sedan 60-talet och har en väl dokumenterad effekt genom kliniska studier, bland annat Schindl, Journal of Investigational Dermatology, 1999.

Köp en egen LLLT-laser

Efter en Herpes behandling hos oss kan du köpa en egen liten behändig LLLT- laser så du snabbt kan behandla ditt Herpes utbrott på hemmaplan. Rekommenderad behandlingsdos är 1-4 tryck mot behandlingspunkten per dag och  du får ett mycket bra resultat med en liten dos dagligen jämfört med stor dos sällan.

Fakta om lågenergilaser från Svenka Laser-Medicinska Sällskapet:
http://www.slms.org/faq.htm
http://www.slms.org/artikel1.htm

Herpes simplex är ett virus

Herpes simplex är ett virus (betecknat HSV) som tillhör virusfamiljen Herpesviridae och sprids via kroppsvätskor, saliv och sexuellt umgänge. HSV ger typiska så kallade herpesutslag särskilt runt mun, läppar och ansikte men även på könsorganen.  Efter en förstagångsinfektion med HSV, som oftast är kraftigt symptomgivande, lägger sig viruset i latensfas i kroppens sensoriska ganglier, det vill säga i kroppens nervknutar. Vid stress, bakteriella eller virala infektioner (t ex en förkylning), kraftig exponering för ultraviolett ljus (solljus eller solarium) kan viruset aktiveras, vilket uttrycker sig i form av blåsor på huden. Det finns två typer av Herpes, HSV-1 och HSV-2.  Har man en gång blivit smittad med herpesvirus finns idag inget känt läkemedel som kan ta bort viruset från kroppen. Men laser kan lindra ett kommande utbrott och många patienter rapporterar ett minskat antal utbrott per år än innan påbörjande av använde med LLLT-laser.
Blåsor eller sår inne i munnen kan uppstå utan att det beror på herpes. Till exempel är det vanligt med något som kallas afte, som är små återkommande sår eller blåsor som man får inne i munnen och som läker av sig själv. Orsaken till varför man får afte är okänd.

Några externa länkar:

Information från vårdguiden:
Sjukdomar-och-besvär/Herpes-i-munnen

 

Informationsvideos från youtube om laserbehandlingar mot Herpes:


Film: Vad är Herpes Simplex(HSV)?


Film: Om hur en HSV laserbehandling går till


Film: Dr Hoover demonstrerar en laserbehandling

tatueringsborttagning behandlingar beautech sundbyberg
tatueringsborttagning Boka beautech sundbyberg
tatueringsborttagning beautech sundbyberg