Hudvård

Ansiktsbehandlingar 

Vår hudterapeut Elin blev färdig utbildad hudterapeut på Elisabethskolan 2008 och hon tog i samband med detta både CIDESCO och SHR examen. Hon erbjuder klassiska ansiktsbehandlingar till mer avancerade hudvård och kemisk peeling. Elin jobbar med hudvårdsmärket Cliniccare.  

CLINICCARE är ett högteknologiskt varumärke med omedelbara och synliga effekter. Hudvårdsprodukterna är anpassad för professionellt bruk och de har en serie av hemvårdsprodukter som du nu kan köpa på salongen i Sundbyberg. Läs mera om CLINICCARE 

Ansiktsbehandling med eller utan massage 

Hudvård, rengöring, enzympeel och djuprengöring med ultraljud (ånga vid behov) samt portömning. 
Denna behandling finns för tre olika indikationer: 
GLOW – lyster och pigmenteringar. 
PURE – känslig och irriterad hud med orenheter. 
REFRESH – hudföryngring och lyftande effekt. 

Ansiktbehandling med C-vitamin 

Ansiktsbehandling och hudvård med vitamin C har många positiva egenskaper till en hud med ytliga pigment och känslighet. Vitamin C är en potent antioxidant som bekämpar de fria radikalerna och som bryter ned samt gör huden gammal i förtid. Vitamin C hjälper även huden att återställa en balans. Behandlingen erbjuder mycket fukt och reducerar hyperpigmenteringar samtidigt som den ger en boost av antioxidant till huden. Passar för alla, men främst för pigmenterad och solskadad hud samt yngre och rökare. 

Ansiktbehandling med Ceramid 

Ansiktsbehandling och hudvård med Ceramid är en av de viktigaste ämnena vi kan ge vår hud. För att öka hudens integritet och förmåga att skydda sig mot yttre miljöfaktorer. Behandlingen kommer att stärka hudens skyddsförmåga och bidra att hålla kvar fukt i högre utsträckning tillsammans med att förbättra hudens elasticitet. Passar för alla hudtyper, men framförallt till äldre och torrare hudtyper. 

Inslussning av hyaluronmask 

Ansiktsbehandling och hudvård med hyaluronsyra är lugnande, vitaliserande och återfuktande. En ansiktsmask med en intensiv anti-rynk och lyftande effekt. Rengöring och hyaluronmask slussas in med apparatur. Avslutas med hyaluronessence och creme. 

Kemisk peel 

Du kan göra kemisk peeling för att minska ålderstecken och få fina linjer samt minska rynkor. Kemisk peeling hjälper mot acne och förstorade porer samt slapp och glåmig hud. Behandlingen är också effektiv mot pigmenteringar. Peelingen utförs bäst i kur om 4-5 behandlingar för optimalt resultat men självklart går det att göra en behandling. Du kan snabbt och enkelt få en slätare och lenare samt fräschare hud av endast en behandling. I behandlingen ingår: rengöring, enzympeeling och AHA+EGF Peel samt en lyxig ansiktsmask och avslutande Sun Block Silky Cream. Refresh Peel: peelar bort döda hudceller, stärker huden och stimulerar hudens kollagen. Glow Peel: peelar bort döda hudceller och hindrar melanin syntesen samt jämnar ut pigmenteringar. Pure Peel: peelar bort döda hudceller och motverkar komedoner samt acne. 

Microneedling utförs med sterila engångsnålar vilket innebär att jag gör en kontrollerad skada i huden för att stimulera kollagen och elastinets nybildning. Huden reagerar genom att en läkningsprocess startas, vilket leder till en hudföryngring, chans till att läka ärr av acne, en utrensningsprocess för en oren hy samt stor chans till att minska pigmenteringar och öka fuktnivån i huden. 

Under en needlingbehandling applicerar jag serum ovanpå huden och med hjälp av nålarna skapas microkanaler, resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens kondition och struktur. 
För att uppnå bästa resultat så rekommenderar jag därför alltid att en behandlingskur på 4-8 gånger utförs, utifrån hudens kondition och tillstånd. Efter varje behandling så rekommenderar jag att huden bör få vila i ca 4-6 veckor innan nästa microneedling behandling utförs. 

PRX-T33  Nålfri biorevitaliserings behandling som är effektiv på rynkor och linjer. Behandlingen bygger upp förlorad fasthet och elasticitet, återfuktar huden, ökar på fylligheten och jämnar ut pigmenteringar. 

Behandlingen kan utföras på alla hudtyper och är en säker behandlingsform under årets alla årstider då den inte ger någon ljuskänslighet. PRX-T33 utförs oftast som kur om 5 behandlingar med 1 veckas intervall, och underhåll rekommenderas varannan månad för att upprätthålla erhållet resultat och motverka hudens åldrandeprocess. 

PRX-T33 appliceras på väl rengjord hud. Med en speciell massageteknik, manuell eller med specifik tillhörande pensel, appliceras den patenterade lösningen lager för lager för att mätta och nå hudens djupare lager. Efter behandlingen neutraliseras lösningen och avslutas med specifik eftervård. 

PRX-T33 EGENSKAPER 
• Aktivt ökad cellförnyelse 
• Stimulerar hudens naturliga tillväxtfaktorer 
• Djupt fuktgivande 
• Återskapar hudens fyllighet och vitalitet 
• Reducerar rynkor/linjer 
• Reducerar oönskad pigmentering och främjar jämn hudton 
• ”Boostar” hudens funktioner 

Fransar och bryn  

Lashlift tillval med keratin och/eller färgning av fransar 

Ögonfransböjning och Lashlift, det finns olika metoder för att permanenta ögonfransar så de får en fin böj. Ett lashlift håller i cirka 6-10 veckor beroende på hur snabb växtcykel du har. Vill man behålla böjen rekommenderas en ny lashlift efter 6-12 veckor. Behandlingen öppnar upp ögonen och ger ett piggare utseende, samtidigt som den skapar illusionen av längre och fylligare fransar.  

LashLift är ett skonsammare alternativ till fransförlängning och kräver mindre underhåll. Du slipper dessutom använda franstången varje morgon. Man kan avsluta böjningen med en keratinbehandling som vårdar och stärker fransarna eller att färg fransarna.  

Plock, färg och form av bryn samt färgning av fransar  

Att färga fransar och bryn ger en fin inramning till ditt ansikte. Färgning gör vi idag både på män och kvinnor i alla åldrar. Vill du ha så mörka fransar som möjligt så använder vi blå-svart färg. Det finns dessutom olika bruna nyanser att välja mellan, allt från ljusbrun till mörkbrun. Färgen sitter i ca. 4-6 veckor, det varierar från person till person beroende på vad fransarna utsätts för. Vi tappar ju fransar dagligen, och de utsätts även för t.ex. sol och vatten. Behöver du forma till dina ögonbryn plockar vi med pincett eller med trådning.