Laser

Permanent hårborttagning till bra pris 

Vi har laserutrustning med den senaste teknologin från kända lasertillverkare, detta ger säkra laserbehandlingar och ett optimalt resultat. Du behöver färre laserbehandlingar och får därmed bättre pris. Laserterapeuten journalför alla dina laserbehandlingar och det är samma utövare vid varje tillfälle. Vår EPILIA laser är Medical CE godkänd, vilket betyder att den får användas på sjukhus. Läs mera här www. SLMS.org 

Beautech i Sundbyberg, ditt självklara val 

Ett bra resultat bygger på kunskap om kroppen och en effektiv lasermaskin. Beautech i Sundbyberg har en lasermaskin som använder sig av dubbla frekvenser laser och radiofrekvens. När dessa frekvenser samarbetar blir det möjligt att ta bort ljusare och tunnare hår samt att arbeta på mörkare hudtyper. Epilia diod-laser har dubbelt kylsystem och upplevs som mindre smärtsam än andra lasermaskiner och  även de känsligaste område kan behandlas utan risk. 

Råd kring hårborttagning med laser 

Det är viktigt att du följer våra råd. Ingen sol minst 30 dagar innan din laserbehandling. Du skall vara nyrakad på behandlingsdagen, eventuellt raka dig kvällen innan din behandling om ditt hår växer fort. Använd inga metoder som avlägsnar hårroten som t.ex. vaxning och du bör raka området mellan dina laserhandlingar. Om vi behöver raka dig när du kommer till Beautech tillkommer extra kostnad. Du får inte använda kräm eller deodorant på behandlingsområdet vid behandlingstillfället. Vi rekommenderar att du låt din hud vila från sol under hela behandlingsperioden. 

Bli hårfri med optimal säkerhet 

Laserterapeuten går igenom vad du kan förvänta dig och om dina förväntningar är möjliga vid ditt första besök. Sen lägger hon upp en journal så att ni kan följa ditt resultat. Det är är alltid samma terapeut som behandlar dig och detta i kombination med journalsystemet ger en optimal säkerhet samt det bästa resultat. 

Vanliga frågor om permanent hårborttagning 

Vem kan behandlas med laser? 

För de flesta laser och IPL maskiner gäller att håret måste vara mörkare än huden annars fungerar det inte. Det beror på att det starka ljuset träffar allt pigment, även det som finns i huden, så för att metoder med ljus skall fungera och vara säker måste det vara rimlig stor skillnad mellan hudfärg och hårfärgen. 

Ny laserteknologi 

Nu har det kommit en ny teknologin som kombinerar laserljus och RF (radiofrekvens) det är nu möjligt att behandla mörkare hudtyper samt ljusare hår. Metoden har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen och risken för pigmentskador försvinner nästan helt. 

Hur många laserbehandlingar behöver för att bli hårfri? 

Generellt behövs det 5 till 10 behandlingar men eftersom varje människa är unik med olika förutsättningar kan man aldrig exakt säga hur många laserbehandlingar som behövs. Ljust och tunna hår brukar kräva flera behandlingar än de grova och mörka hår, men det är många faktorer som kan spela in. 

Fakta om hår och oönskad hårväxt 

Hårstrån sitter olika djupt på olika kroppsdelar och alla växer inte på samma gång, vissa ligger vilande hela ens livstid. Kroppen nybildar hårstrån automatiskt (hårväxtcykel). Denna cykel består av tre olika faser – växtfas, vilofas och övergångsfas. Det är också viktigt att veta att hormonella faktorer kan påverka hårväxten. 

Antal veckor mellan laserbehandlingarna? 

Hår växer i cykler och när du tar bort ett hårstrå tar det i ansikte ca 4 veckors innan det nya hårstråt är synbart igen. På kroppen tar det lite längre tid ca 5-8 veckors innan nya stråt är tillbaka och synbart för ögat och lasermaskinen igen och på benen kan det ta upp till 10-12 veckor innan håret är tillbaka. Det är alltså din hårväxtcykeln som styr hur lång tid det ska gå mellan laserbehandlingarna. 

Blir man hårfri med permanent hårborttagning 

Det bör betonas att människor har olika förutsättningar för att uppnå ett hårfritt resultat. Det är en fysiologisk omöjlighet att bli hundra procent hårfri och de enda ställena som vi är totalt hårfria på är fotsulor och handflator. Kroppen har förmåga att reparera de behandlade hårfolliklarna och hår som är i vilofasen börja växa igen senare. Det är inte möjligt att garantera ett specifikt resultat, ålder och genetiska egenskaper samt hormoner inverkar på resultatet. Trots detta så kallar man både diodlaser, laser och  IPL för permanent hårborttagning och det gör man därför att de hårceller som fått 70°C inte kommer tillbaka igen. 

Välj Beautech i Sundbyberg 

All ljus, solljus och laserljus absorberas av svart. En svart sten i solen blir varmare än en vit, mera märkligt än så är det inte. Men att få 70 grader ned i hårsäcken utan att skada huden är inte så lätt och kräver en kunnig laserterapeut med en bra utrustning.