Microneedling med nålpenna

Microneedling med nålpenna

Microneedling har ett vibrerande nålhuvud och ser ut som en penna därav namnet Dermapenna. Det automatiska vibrerande nålhuved har sterila tunna engångsnålar som skapar flera hundra mikrokanaler i huden per sekund. Punktering i huden stimulerar kollagenproduktionen och genom att använda serum under behandlingen som kan tränga djupt ner i huden stimuleras kollagenet optimalt.

20171215_174923 20171215_172614

 

Är Microneedling smärtsam?

Microneedling är i princip smärtfri med ett djup på runt 0,5 , men för en för en djupare behandlingar kan en lokalbedövande kräm användas t.ex vid akne.
Se film hur det går till klicka här

Nålpennan kan användas på hela kroppen

Microneedling ökar hudens produktion av kollagen och hjälper mot åldrad och slapp hud. Behandlingen minskar även rynkor och röklinjer runt munnen. Gör du ett par par behandlingar så får du uppstramning av huden samt du minskar stora porer och pigmenteringar. Dina ärr och hudbristningar reduceras och de kan om de inte är för djupa försvinna helt.

Du bör inte göra Microneedling

Avstå från denna behandling när du har allergi mot rostfritt stål eller om du har benägenhet för (Keloid) ärr. Vi avråder personer med blödarsjuka eller om du äter mediciner som påverkar blödningstiden. Rådfråga din läkare om du är osäker. Vidare om du har en pågående infektion i kroppen eller har ett Herpes utbrott så väntat med denna behandling. Om du har inflammation i huden så som Psoriasis, Rosacea eller en blommande akne, så undvika känsliga områden och ta det försiktigt. Vänta med denna behandling om du är gravid eller ammande. Har du gjort en laserbehandling på området så bör du vänta ca 12 månader efter du har gjort den.

Resultat av Microneedling

Du kan se ett ditt resultat redan efter en microneedling behandling men för att se ett mera långvarigt och markant resultat behöver du en serie av behandlingar. Det är individuellt hur många behandlingar du behöver vilket hänger ihop med vilket område du vill behandla samt vilket resultat du vill åstadkomma. Din hud fortsätter att förbättras och den bygger upp kollagen i ytterligare några månader efter avslutad kur.

Rekommendation med Microneedling

För att ge lyster samt ge en uppfräschning av huden räcker 1-2 behandlingar med ca 8 veckors mellanrum. Önskar du en föryngring av huden så rekommenderar vi 3-6 behandlingar med ca 4 veckors mellanrum. Vid problem med ärr eller djupare hudproblem bör du vara införstått med en längre behandling på 6-8 behandlingar med ca 6 veckors mellanrum.

Återhämtning efter microneedling

Ingen makeup eller krämer på 24 timmar efter en behandling med microneedling. Vid en uppfräschning av huden kan du förvänta dig en ansiktsrodnad på upp till 24 timmar efter behandlingen. Vid en djupare behandlingar kan det ta flera dagar innan din huden har återhämtat sig så därför bör du undvika smink så länge huden är röd. Ta det lugnt och drick mycket vatten samtidigt som du undviker träning, bastu eller swimmingpool. Tänk på att din huden mår bra av att vara utan smink så om möjligt låt den vila ett par dagar.

20171117_165134 20171215_175546 20171215_175525

Första veckan efter microneedling

Din huden kan klia och strama efter behandlingen men det är helt normalt eftersom läkningsprocess är igång. Dagen efter är du antagligen mycket torr och behöver både serum och skyddande fuktkrämer. En mild ansiktspeeling och en rengöringslotion hjälper också din hud att återhämta sig. Hudterapeuten säljer hudvårdsprodukter som innehåller C och A vitaminer, hyaluronserum samt olika masker för att lugna huden. För att förhindra hyperpigmentering bör du undvika solning och även solarium i minst 2 veckor efter behandlingen. Vi rekommenderar att du använder solskydd efter behandlingen gärna SPF 20 eller mer.